Aktualno

Tradicionalna prireditev URŠIN ŽIV - ŽAV

Prireditev Uršin živ - žav

Tradicionalna prireditev URŠIN ŽIV - ŽAV

21.10.2016

V mesecu oktobru, otroci, starši in zaposleni z veseljem pričakujemo prireditev Uršin živ-žav, saj vsi vemo, da bo dogajanje na prireditvi spremljalo veliko zanimivih dejavnosti in raznovrstnih dobrot. In res je bilo tudi to leto tako. Že ob vstopu na vrtčevsko igrišče smo lahko zavonjali vonj po pečenem kostanju, jabolčnem zavitku, piti in palačinkah. V notranjosti enote Urša, so otroci, starši in strokovni delavci skupaj ustvarjali v različnih ustvarjalnih delavnicah. Izdelovali so škatlice za nakit, nakit iz perlic, peščene slike, vrtavke, iz različnih naravnih materialov so nastale prave unikatne umetnije, pri ustvarjanju s storži smo vsi skupaj ugotovili, da se tudi s storži in storževimi luščinami lahko izdelajo zanimivi izdelki, iz tulcev so nastale različne živali, in tudi pri delavnici s kuhalnicami,  so le te  dobile novo preobleko, in so s pomočjo sodelujočih postala prava strašila. Otroci in starši so si lahko ogledali lutkovno predstavo Polž Vladimir gre na štop, ter na temo predstave likovno ustvarjali. S pomočjo strokovnih delavk, ki so sodelovale pri poslikavi obraza so se otroci spremenili v razne pravljične junake, za nove frizure otrok pa sta poleg strokovnih delavk, poskrbela tudi gospod Robi in gospa Urša, iz frizerskega salona Čuperija. S Plesno šolo Miki so otroci zaplesali in zarajali, mažorete Twirling in mažoretnega kluba Komenda pa so nas navdušile s svojim nastopom in spretnostmi. Z Zdravkom iz Lidla  so otroci in strokovni delavci  izdelovali zdrave, sadne napitke, razgibali pa so se lahko na čutni poti naše enote Urša in na gibalnem poligonu, ki ga je pripravilo Športno društvo Sonček. Otroci so svojo zbirko igrač, knjig in dvd – jev lahko povečali na stojnici z igračami, dvd-ji in knjigami. Živ-žav je spremljala tudi naša maskota Urša, ki je otroke razveseljevala s svojo prisrčnostjo in prijaznostjo.

Za promocijske izdelke, naj se zahvalimo našim donatorjem, Kele&Kele d.o.o., Pekarna Pečjak d.o.o. , Ljubljanske mlekarne d.d., B-forma d.o.o., MM Kaučič d.o.o., GP Trojane d.o.o., Sipic d.o.o., Impuls Domžale d.o.o., Pekarna Postojna d.o.o., Lidl d.o.o.k.d., Sadex d.o.o., Pekarstvo Erika Blatnik Macuh s.p., Podravka d.o.o., Lincer Kranj d.o.o., Geaprodukt d.o.o., Nektar Natura d.o.o., Pitus d.o.o., Lomas d.o.o., ki so s svojimi donacijami pomagali pri peki zavitka, pite, palačink, in da je bila naša stojnica s promocijskimi izdelki bogato založena, vsem otrokom in staršem, ki so aktivno sodelovali pri zbiranju kostanja, jabolk, igrač, knjig in dvd-jev, ter zaposlenim Vrtca Urša, s pomočjo katerih prireditev Uršin živ-žav vsem obiskovalcem zagotovi aktivno, zanimivo popoldne.

Prireditev Uršin živ-žav je za nami. Menim, da bo vsem obiskovalcem in tudi izvajalcem ostala v lepem spominu, polnem prijetnih vtisov. Več utrinkov iz prireditve, pa si lahko ogledate v naši galeriji.

       

Nuška Rožič, pomočnica ravnateljice

Domov   |   Aktualno   |   O vrtcu   |   Uprava   |   Svetovalna služba   |   Prehrana   |   Kotiček za starše   |   Galerija   |   Zaposleni   |   Prijava   |   Registracija

© Vrtec Urša 2018