Aktualno

TRADICIONALNA PRIREDITEV URŠIN ŽIV – ŽAV

Uršin živ - žav

TRADICIONALNA PRIREDITEV URŠIN ŽIV – ŽAV

25.10.2017

V četrtek, 19.10.2017, se je ob spremstvu prelepega sončnega vremena in otroškega veselja, na osrednjem igrišču in po igralnicah enote Urša odvijala tradicionalna prireditev Uršin živ – žav. Tudi to leto smo za obiskovalce pripravili paleto zanimivih dejavnosti in različnih izdelkov, s katerimi so se lahko posladkali. Otroci so svoje znanje o prometu lahko preizkusili na prometnem poligonu, svoja občutenja so razvijali na čutni poti, za gibalno dejavnost so poskrbeli vaditelji iz Športnega društva Sonček, ki so postavili poligon, za plesno aktivnost otrok, pa je poskrbela Plesna šola Miki. Po igralnicah enote so potekale različne delavnice, v okviru katerih so starši in otroci s pomočjo strokovnih delavcev izdelovali različne umetnije. Pletli so pajkove mreže, katere so okrasili s pravimi pajki, izdelovali so strašila, glasbene instrumente iz naravnih materialov, peščene slike, in pa različne umetnije iz storžev. V eni od igralnic je potekala poslikava obraza, iz katere so otroci prihajali spremenjeni v različne pravljične junake. V enem izmed atrijev enote so nastajale umetnije iz balonov. Obiskovalci so se lahko posladkali z jabolčno pito, jabolčnim zavitkom, palačinkami, ki so jih pripravili kuharji našega vrtca in z dišečim kostanjem. Zbirko knjig, dvd-jev in igrač, so si lahko otroci povečali na stojnici, ki je ponujala omenjene izdelke. Na prireditvi je otroke razveseljevala tudi naša maskota Urša, ki je s svojo prisrčnostjo privabljala nasmehe tako otrok kot vseh ostalih prisotnih.

Za pestro ponudbo promocijskih izdelkov naj se zahvalim našim donatorjem Kele&Kele d.o.o., Nektar Natura d.o.o., Pekarstvo Erika Blatnik Macuh s.p., Pekarna Pečjak d.o.o., Zdrav obrok B-forma d.o.o., M.M. Kaučič d.o.o., GP Trojane d.o.o., Sadex d.o.o., Impuls Domžale d.o.o.. S svojimi donacijami so nam omogočili, da so naši kuharji pripravili pito, zavitek, palačinke, in da so se obiskovalci lahko posladkali z različnimi dobrotami na stojnici s promocijskim materialom. Posebna zahvala gre tudi otrokom in staršem, ki so aktivno sodelovali pri zbiranju kostanja, jabolk, igrač, knjig, dvd-jev, ter vsem zaposlenim Vrtca Urša, ki so s svojo aktivnostjo in dobro voljo poskrbeli, da je tudi letošnji Uršin živ – žav resnično dobro uspel.

Nuška Rožič, pomočnica ravnateljice

Domov   |   Aktualno   |   O vrtcu   |   Uprava   |   Svetovalna služba   |   Prehrana   |   Kotiček za starše   |   Galerija   |   Zaposleni   |   Prijava   |   Registracija

© Vrtec Urša 2018