Aktualno

TEDEN OTROKA V ENOTAH VRTCA URŠA

13.10.2021

»Razigran uživaj dan!«

TEDEN OTROKA V ENOTAH VRTCA URŠA

Slogan letošnjega tedna otroka, ki je potekal od 4. – 8. 10. 2021 se je glasil »Razigran uživaj dan!« V vrtcu Urša in njegovih enotah Čebelica, Bistra, Češmin, Pikapolonica in Mavrica so vzgojiteljice v tem tednu pripravile še posebej zanimive in pestre dejavnosti, ki so otroke navdušile in jim polepšale dneve v vrtcu.  Dejavnosti so zajemale vsa področja Kurikuluma pri dejavnostih pa so bili otroci zelo aktivni in motivirani.

Otroci so se preizkusili v pripravi sadnega napitka, peki korenčkovih mafinov in vafljev, sušili so jabolka, pripravili so čokoladne kroglice s kokosom se z njimi posladkali, brez slastnih palačink pa seveda ni šlo (res so šle v slast). Posladkali smo se tudi s pečenim kostanjem.

Brez gibalnih minutk ter krajših in daljših pohodov ni šlo.  Najstarejši otroci so opravili orientacijski pohod po Šumberku. Najmlajši so se razgibali z baloni, se skrivali pod mavričnim padalom, se preizkusili v svojih spretnosti na gibalnih poligonih, prijatelj škrat pa je otroke popeljal po gibalni poti okoli vrtca Urša. Tudi ob zvokih glasbe se je dalo dodobra razgibati telo na koncu pa so si otroci privoščili sprostitev z masažo. Res pohvalno je sodelovanje z našimi dedki in babicami, tetami in strici. Otroke v Pikapolonici so zopet obiskali člani Šole zdravja ter otroke razveselili tudi s svojim prepevanjem ljudskih pesmi.

Otroci so bili tudi zelo ustvarjalni. Vzgojiteljice so pripravile veliko likovnih delavnic s katerimi so se otroci lahko izrazili: Najmlajši so tiskali listke, s prstnimi barvami barvali izdelke iz »kera« mase, izdelovali so lepljenke iz naravnih materialov, kot so semena, listi in paličice. Iz slanega testa so nastali še posebej zanimivi izdelki. Iz balonov pa so nastali tudi strašni dinozavri, grrrrrr…. Tudi Ježek in medved iz pesmice Mire Voglar nista smela ostati brez svoje hišice, zato so jima jo otroci izdelali kar iz listja. Jesenske barve so nam vsem zelo pri srcu, zato so otroci z njimi ustvarjali tudi jesenska drevesa, venčke in še marsikaj drugega.

Otroci zelo uživajo ob gledanju lutkovnih predstav, ki jih pripravijo vzgojiteljice v njihovih skupinah. Tokrat so si otroci lahko ogledali lutkovne predstave: Ježek in medved, Repa velikanka, Razbita buča, Lahko pokukam v tvojo pleničko ter Jabolko rdeče (lutkovno-ustvarjalna delavnica).

Otroci so se spoznavali in ugrali z malimi inštrumenti, prepevali pesmice o jeseni ter tudi zaplesali. S pomočjo IKT tehnologije so poslušali zvoke narave ter tako krepili slušno pozornost. V enoti Mavrica pa so vse skupine odšle na glasbeno popotovanje z violino in klarinetom.

Prijateljstva pa so otroci tkali s pomočjo socialnih iger kot so: Zeleni krokodil, Ime mi je, Na moji desni in še z mnogimi drugimi ter z obiskom pravega kina in priprave kokic.

Najbolj pa so se otroci razveselili »Bibliobusa« in knjižničarke Stanke, ki je otrokom prebrala pravljico. Brez, da bi otroci pokukali v potujočo knjižnico, pa seveda ni šlo. Oooo, res je bilo zanimivo. Za najboljši zaključek tedna otroka pa so poskrbeli gasilci PGD Studenec, ki so otrokom v Mavrici z veseljem pokazali svojo gasilsko opremo. Brez prižganih siren pa seveda ni šlo.

Teden otroka je bil tako kot vsako leto pester, zanimiv in seveda poučen.

Vzgojiteljica Bernarda Jančik

Domov   |   Aktualno   |   O vrtcu   |   Uprava   |   Svetovalna služba   |   Prehrana in zdravje   |   Kotiček za starše   |   Galerija   |   Zaposleni   |   Prijava   |   Registracija

© Vrtec Urša 2024