Aktualno

Uršin Živ Žav je uspel

27.10.2023

Tradicionalna prireditev Živ Žav

Uršin Živ Žav je uspel

Na nivoju vrtca Urša skozi šolsko leto poteka veliko različnih dejavnosti in projektov, s katerimi si želimo vsi zaposleni obogatiti naš program. Ena izmed tovrstnih dejavnosti je tudi prireditev tradicionalni Uršin živ – žav, ki je mnogo let razveseljevala vse navzoče na igrišču naše največje enote Urša. Zaradi preteklih razmer je bila prireditev nekaj let namesto v popoldanskem času, organizirana v dopoldanskem času, na nivoju posameznih enot. To leto pa smo Uršin živ-žav zopet lahko organizirali tako kot smo si vsi želeli, popoldan, skupaj z otroki, starši, dedki, babicami in zaposlenimi Vrtca Urša.

Uršin živ – žav smo to leto izvedli v sredo, 18.10.2023. Ker je bilo vreme v tem tednu nestanovitno, smo upali, da dežne kapljice počakajo vsaj toliko, da bo prireditev zaključena. In res je bilo tako. Vreme je bilo ravno pravšnje, ne prevroče, ne prehladno. Z velikim veseljem smo poslušali otroški smeh, ki je odmeval skozi igrišče naše enote Urša. Že ob vstopu na igrišče je obiskovalce objel in pričakal vonj po pečenem kostanju. Popotovanje pa se je nadaljevalo z vonjem po palačinkah, piti, jabolčnemu zavitku in gibanici, ki so jih pripravili naši kuharji. Tudi to leto so zaposleni pripravili spekter zanimivih dejavnosti pri katerih so lahko sodelovali obiskovalci prireditve. V igralnicah je tako potekala poslikava obraza, kjer so se otroci spremenili v čisto prava pravljična bitja. V čarovniški delavnici so obiskovalci izdelovali duhce in čarovniške pajke, pri delavnici z glino so lahko preizkusili svoje ročne spretnosti in pri ustvarjanju domišljiji pustili prosto pot. Ustvarjali so tudi prečudovite peščene slike, jesenska drevesa, palčke in sončnice. Ogledali so si lahko lutkovno predstavo Medved išče pestunjo, ter po predstavi ustvarjali zapestnice in ročne lutke z motivom medvedka. Tudi to leto smo pripravili srečelov, kjer so bile čisto vse srečke dobitne in so z različnimi knjigami, igračami in promocijskim materialom razveseljevale obiskovalce. To leto se je prvič na svoji stojnici predstavil tudi Sklad Vrtca Urša. Za aktivno gibanje pa so poskrbele športne dejavnosti, ki so bile izvedene s strani ŠD Sonček in Nogometne šole V.U.K.. Otroci pa so lahko svoja čutila preizkušali na Uršini čutni poti. Na prireditvi je bila tudi naša maskota Urša, ki je vse obiskovalce razveseljevala in celotno dogajanje spremljala  s svojo dobro voljo.

Za pestro ponudbo promocijskih izdelkov naj se zahvalim našim donatorjem Kele&Kele d.o.o., Pekarna Pečjak d.o.o., Impuls Domžale d.o.o., Bio dobrote d.o.o., GP Trojane d.o.o. in Vita Aktivus d.o.o. S svojimi donacijami so nam omogočili, da so se obiskovalci lahko posladkali z različnimi dobrotami na stojnici s promocijskim materialom. Zahvala pa gre tudi Zavarovalnici Triglav, ki je s svojim sponzorstvom pomagala, da je bila prireditev organizirana tako kot smo si želeli.

Seveda pa naša prireditev ne bi bila tako uspešna brez sodelovanja otrok in staršev, katerim gre posebna zahvala, za aktivno sodelovanje pri zbiranju kostanja, jabolk, igrač in knjig, ter vsem zaposlenim Vrtca Urša, ki so s svojimi idejami za različne dejavnosti in dobro voljo poskrbeli, da je tudi letošnji Uršin živ – žav resnično dobro uspel. Obiskovalci so uživali raznolikih dejavnostih, ki smo jih pripravili. S prostovoljnimi prispevki nam je uspelo zbrati 1.731,37 evra, ki jih bomo namenili v Sklad Vrtca Urša, z namenom nakupa didaktičnih sredstev za otroke.

Nuška Rožič, pomočnica ravnateljice

 

 

Domov   |   Aktualno   |   O vrtcu   |   Uprava   |   Svetovalna služba   |   Prehrana in zdravje   |   Kotiček za starše   |   Galerija   |   Zaposleni   |   Prijava   |   Registracija

© Vrtec Urša 2024