Aktualno

ZAPRTJE VRTCA IN NUJNO VARSTVO

29.03.2021

Spoštovani starši,

v obdobju od 1. 4. –  11. 4. 2021 bo naš vrtec skladno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki ga je dne 28.3.2021 sprejela Vlada RS in prejeto okrožnico MIZŠ z dne 29.3.2021, zagotavljal nujno varstvo za otroke tistih staršev, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/15) v zavodih s področja VIZ, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena).

Organizacija nujnega varstva

Nujno varstvo bo organizirano v eni izmed naših enot, in sicer glede na število prijavljenih otrok ter skladno z usmeritvami o oblikovanju oddelkov, ki smo jih prejeli od MIZŠ in NIJZ.

OBVESTILO o tem, kje bo varstvo organizirano, bo objavljeno na spletni strani Vrtca Urša. Dežurna enota bo odprta od 6.00 do 16.30.

V vrtec bomo sprejeli samo zdrave otroke in otroke, ki niso bili v visoko rizičnem stiku z osebo, ki je okužena s koronavirusom.

Obrazci ob sprejemu otroka v nujno varstvo

Ob sprejetju otroka v varstvo boste morali starši predložiti potrdilo delodajalca, ki ga prilagamo obvestilu. Brez potrdil, otrok v nujno varstvo žal ne bomo mogli sprejeti.

Prijava otrok v nujno varstvo

Prijava za nujno varstvo otrok poteka preko ELEKTRONSKE PRIJAVNICE, objavljene na spletni strani Vrtca Urša.

Prijavnico je potrebno oddati do TORKA, 30. 3. 2021 DO 13.00.

PRIJAVNICE MORAJO BITI PRAVILNO IZPOLNJENE IN PRAVOČASNO POSLANE. V KOLIKOR VRTEC OBISKUJE VEČ OTROK, PRIJAVNICO ODDATE ZA VSAKEGA OTROKA POSEBEJ (ena prijavnica za otroka). NA PRIJAVNICI OZNAČITE PRISOTNOST OTROKA ZA VSAK POSAMEZEN DAN, KO VARSTVO POTREBUJETE (klik na vsak dan posebej). 

Zaradi organizacije dela in naročila prehrane, je otroke nujno potrebno prijaviti v varstvo.

V primeru, da se prijavljen otrok v nujno varstvo, nujnega varstva nato ne bo udeležil, nam to informacijo sporočite na elektronski naslov tajnistvo@vrtec-ursa.si.

Starše otrok, ki bodo ostali v domačem varstvu naprošamo, da odsotnost označijo v eAsistentu.

Skladno z okrožnico MIZŠ z dne 29.3.2021 v času zaprtja vrtcev oziroma, ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo (od 1.4. do 11.4.2021), so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih ter tekočih zadev vas bomo obveščali preko naše spletne strani www.vrtec-ursa.si, e-asistenta in vzgojiteljev oddelkov. Vse skozi bomo spremljali dogajanje in sledili usmeritvam pristojnih inštitucij. 

Lep pozdrav in ostanite zdravi.

Uprava Vrtca Urša

Domov   |   Aktualno   |   O vrtcu   |   Uprava   |   Svetovalna služba   |   Prehrana in zdravje   |   Kotiček za starše   |   Galerija   |   Zaposleni   |   Prijava   |   Registracija

© Vrtec Urša 2024